Kaj je samorefleksija in zakaj jo znati vedno in povsod izvajati dobro ob in za vse, kar v meni živo deluje, mi drami moja čutila in me žene k odzivu?

Da jo lahko spoznamo v rosnih letih našega obstoja, jo moramo biti deležni. Če je nismo bili, moramo najti pot do spoznanja, zakaj je za nas - je nam dobro znati veščine samorefleksije. Ko si to spoznanje obelodanimo (ga v sebi ozavestimo), začnemo v sebi z iskanjem poti: "Kako pa to dosežem sam, danes, od tu naprej?" (duhovna pot znotraj sebe o sebi za sebe in druge). Od tu naprej v sebi OB in NA tej poti tako iščemo (dokler ne najdemo) nova spoznanja, jih udejanjamo, opazujemo sebe pri naših spremenjenih odzivih na naša notranja čutenja in skozi samorefleksijo udejanjamo nam zrela in realna spoznanja ter to povemo sebi in nato drugim vsakič znova. In znova. In znova. Vedno vemo več. In vedno znova vemo več novega, kot smo vedeli malo prej o sebi in drugih. Vsakič znova.

Kako začeti kar naenkrat? Imate otroke? Začnite z otrokom v sebi in nato skupaj z njimi takole: http://solanadomu.weebly.com/samorefleksija.html (našel s pomočjo iskalnikov - hvala za že zapisano, za vsebino katero bi naj poznali vsi ljudje kot to že počno živali v naravi, katero si delimo z njimi)

vse je relativno

kot moč uma

pri ostrenju

lastnega odseva